Птахи
Дім будують на водиці,
Дуже схожі на гусей,
Обережні до людей!
***
Тук-тук-тук чути стук,
Та цей звук не від рук.
Птаха дзьобом стовбур б’є ,
Лікарем для лісу є.
***
По асфальту чимчикує,
Із людьми про щось воркує...
Сизокрилий, добрий птах,
Знається він на листах!
***
Вдень вона лягає спати
Бо всю ніч їй знов літати,
Ловить мишок, гризунів,
З нею їм вже не до снів!
***
Як зима – вона на гілці,
І співа, мов на сопілці...
Жовті груди, чорні крила,
Кусень сала сама з’їла.
***
Біла грудка, чорний хвіст,
Менший ніж в ворони зріст.
Всюди пташечка літає,
На хвості новини має.
***
Як щось гарно заблищить,
Так вона туди й летить...
У гніздо несе оздоби,
Все красуні до вподоби!
***
Цвінь-цвірінь, цвінь-цвірінь, -
Танцювати не лінь!
Любить соняшник клювати,
Крихти хліба смакувати...
***
Дзьоб червоний і панчішки,
Дуже довгі, тонкі ніжки,
Жабок ловить на болоті,
Добре тямить у дрібноті!
***
Для мисливця допомога,
Як летить - птахам тривога!
Сильні крила, гострий зір,
Ціниться із давніх пір!
Відповіді: лебеді, дятел, голуб, сова, синиця, сорока, ворона, горобець, бусел, сокіл.
Свидетельство о публикации №109070903757