Частка трэцяя

                ЧАСТКА  ТРЭЦЯЯ
   I развiвалiся навукi,
Калi iх кемлiвыя рукi.
Пабралi кнiгi i прызванне,
I далi усiм адукаванне.
I так Францiшак быу найпершы,
Аб гэтым я магу казаць.
Пра тое напiшу у вершы,
Так кожны зможа прачытаць.
Джон Кальвiн паказау усiм,
Што iндульгенцыя не зможа.
Нi чым яна не дапаможа,
Народа культаваць грахi.
  Адзiны Бог ачысцiць зможа
  Ня сам Джон Кальвiн гэта творыць,
Так Слова Божае гаворыць.   


Рецензии