Покана и обещание. - Подай ръката си...

                На В.
Подай ръката си. Далеч да тръгнем.
Пътеката със теб ще извървя.
И нищо, ако тя излезе стръмна,
със теб ли съм, не ще се нивга спра.

Ще се опра във якото ти рамо,
ще ме закриляш в моите беди;
да си до мен, не ме оставяй само!
Върви до мен, ще си ми нужен ти.

Аз в твоя път ще съм сияйна пролет,
и мойта радост с теб ще разделя;
ще излекувам всяка твоя болка,
мечтите си със теб ще споделя.

      26.12.1983 г.


Рецензии