Т. Г. Шевченко

Для нього правда головним законом,
Вона лиш владна милувать й карать.
Брехні він не скорявся ще ніколи,
І чисту совість заповів нам мать.

Він вчить усіх звільнитися з кайданів,
Дивитись гордо й вільно в майбуття,
Залікувати України рани,
Звільнить її від чужоземного сміття.

Він вчить нести між люди слово Боже,
Батьків любить і завжди шанувать.
І вчить, що людям тим Господь поможе,
Хто хліба бідному не пожаліє дать.

Його слова у душі наші линуть,
Він серед нас, він кожному сім’я,
Він – боротьба за волю України.
Тарас Шевченко – ось йому ім’я!


Рецензии