Давно вже вiдгули гармати

Давно вже відгули гармати…
Рокам немає вороття.
Але живі ще ті солдати,
Які вмирали за життя.

Що йшли у бій, точніше в пекло,
Не славу щоб якусь здобуть,
А в рідні щоб краї лелеки
Ніколи не забули путь.

Вони пройшли сніги і вітер,
Пекуче сонце, зливи, град.
Заради того, щоби жити,
Щоб повернутися назад.

Багато довелось стерпіти.
Ці роки – майже як життя!
І кров їм довелось пролити…
Минулому немає вороття.

Вони змогли, вони зуміли,
Здолали все, здолали всіх,
І здобули те, що хотіли –
Дітей веселий мирний сміх.


Рецензии