***

збiрауся памiраць стары бязбожнiк
i раптам захацеу папасцi у рай.
заусёды ён быу п'янiца, карцёжнiк,
але прасiу у Бога: "не карай!"

калi ужо засталось нямнога,
успомнiу як жыцце пражыу:
як здеквауйся над жонкай, як малога
ён без прычыны моцна бiу

але стаяла побач жонка:
блiшчалi слёзы на вачах,
I тут жа сын стаяу з iконкай
у запацелае руках.

калi адчуу, што ужо нядоуга,
то зразумеу: "у рай не пападу.."
тады пабачыу постаць Бога,
якi сказау: "гары у аду!"

2004г.


Рецензии