Зрада

Не віддам ні краплини болю,
Якщо навіть ти будеш кусатись;
Хай же кров’ю стікають очі -
Не від тебе прозріння чекати.

Не від тебе втече у спокій
Розтривожена мить прокидання;
Вічний сон. Тільки сон... І сміх твій
У поганському храмі світання.

А в рожево-брудних очницях,
Як відбиток у дзеркалі, ляже
Слід величного ката - зради,
Що стає безпорадно так нашим.


2001


Рецензии