Хто для мене ван Мазепа?

Україна,ненька-мати
Знає гетьманів багато,
І Мазепа у цей час
Має популярність в нас.

Бо колись дуже давно
Звинуватили його,
Що він зрадив Україну,
Не пішовши за Росію.

 З Карлом товаришував,
І проти Росії грав.
Та коли шведи програли,
Гетьман втратив свої лаври.

Але я хочу сказати,
Що Мазепа не був зрадник.
Він освітчена людина
Та бажав добра Вкраїні.

І було у гетьмана кохання
Ніжне,палке та незвичайне.
Хрещеницю свою любив
Та щастя з нею не зробив.

Проти церкви не ходив,
Честь дівчині не зганьбив.
Хоча сильно він кохав,
Їй лиш щастя побажав.

Був меценатом ще Іван,
Він добре людям помогав.
Усе завжди для них робив,
Бо рідну землю він любив.

 «Хитрим лисом» його звуть,
Та треба правду нам здобуть.
Україна ЇЇ повинна знати
Та історію свою шанувати.

Особисто я вважаю,
Що Мазепа йшов по краю.
Добре він хотів зробити,
Щоб народу краще жити.


Рецензии
Це не на конкурс, часом, йшло? А то теж в школі в цьому році писали твір "Хто для мене Іван Мазепа?"
Добрий вірш, до речі, тільки трошки не допрацьований з віршовим розміром, по-моєму.

Валентин Долгочуб   16.06.2009 23:24     Заявить о нарушении