Золотой хризостом

 http://video.mail.ru/mail/kedrov42/6

   Молитва Хризостома

     Святой Хризостом
     амброзией тления благоуханен
     твой храм
     состоящий из кипарисов
     сосновый храм
     источает смолы
     смола молитвы
     морская литургика
     акафист прилива
     молебен отлива
     соленые четки волн
     "Господи владыка живота моего" -
     ПЕРВЫЙ ВАЛ
     "Помилуй мя грешного" -
     ВАЛ ВТОРОЙ
     "Богородица Дева радуйся" -
     ТРЕТИЙ ВАЛ
     "Благодатная Мария Господь с тобой"

     Брег небесный гудит от молитвенных волн
     Хризостом истомленный исторг глагол
     "Оглашении изыдите"
     но не изыдут оглашенные
     и тогда сказал
     "Всякий приди и ешь"
     Небо возликовало волнами света

     Первая волна
     - Царю Небесный -

     Вторая волна
     - Утешитель души Истинной -

     Третья волна
     - Иже везде сый

     Четвертая волна
     - Прииди и вселися в ны -

     Пятая волна
     - И жизнеподателю -

     Шестая волна
     - И вся исполняяй сокровища благих -

     Седьмая волна
     - И очисти ны от всякие скверны -

     Восьмая волна
     - И спаси Блаже души наши -

     Девятый вал света
     - Аминь

     1991


Рецензии