Погляньно на Сх д! Ба! Сонечко встало!

Погляньно на Схід! Ба! Сонечко встало!
Увесь небокрай засяяв яскраво,
Ласкавим промінням зігрілась земля,
І кліпа очима немов кошеня.

Ти хочеш спитати, чи є в неї очі?
То звісно що є! Ти побачиш, як схочеш!

У листячку є, у кожній травичці,
У кожнім струмку, краплинці, крупинці,
У бабки, джмеля, горобця-стрибунця:
У всьому що створено пензлем Творця.

-Невже вона вміє страждати, любити,
Та чахне без сонечка як люди, квіти?

Сонце для неї і радість, і втіха,
Ним вона  марить щомиті та диха,
І так сумує,  що вранці росою
Рясно вмивається від непокою.

-Та де ж те обличчя, а може ще й вуха?
І те що ти кажеш вона навіть слуха?

Дурнику! Ось озирнись-но поволі,
Там, край дороги шепочуть тополі...
Чого не торкнись: камінець чи гілля,
Усе це є матінка рідна Земля.

І годі базікати! Хутко вставай!
Та сонцю обійми свої розкривай!


Рецензии