Прогноза за утре. - Гълъбче бяло...

Гълъбче бяло.
Крехко, самотно.
Тихо и бавно върви по земята...
Хората бързат.
Гълъбът литва.
Търси местенце, където да кацне.
Каца внезапно.
Оглежда се плахо.
Търси трохички.
Уплашен политва...
Хората бързат...
И белият гълъб
плува ли, плува,
върви по земята...
Бялото гръбче - снежинка на пътя,
бялото гръбче - утеха за всички,
че на земята е тихо и мирно.
Белият гълъб и мирна планета.
Белият гълъб...
Забързани хора...
Хора, спокойно вървете край него.
Белият гълъб - прогноза за утре.

              06.11.1989 г.


Рецензии