Размисли. - Какво си ти, човек?

Какво си ти, човек?
Една измислица?
Животът ти - игра без правила...
И с теб се гаври грубо и безмилостно,
измислена от хората, съдба...
Подхвърля те нагоре и надолу,
разклаща твойто здраве, твоя сън,
сърцето ти изпълва с тъпа болка,
изтръгвайки от него само стон.
Съдба, съдба  - борба, игра наживо -
раздира теб-човека без шега...
И всичко ти понасяш търпеливо,
но се изгърбва твоята снага...

           30.04.1990 г.


Рецензии