Лятна люлка. - Тънки нишки на...

Тънки нишки на яркото слънце
бавно люшкат небето над мене.
Плува облака бавен и сънен
над цветя и тревички засмени.

Аз лежа във тревата и вдишвам
аромата на ранното утро.
А минутите бавно се нижат...
Мойте мисли в небето се лутат.

Аз затварям очите и дремя
и се сливам със облаци бели...
И усещам - небето ме тегли
в свойта пухена синя постеля.

Тънки нишки на яркото слънце...
В тази люлка сега се люлея.
Под небето прозрачно, бездънно
плувам, мисля и вечно живея.

       20.11.1987 г.


Рецензии