М У Х А

Прокинулась муха
Дзижчить, та об шибку все б’ється.
Так хочеться волі їй –
Більш за тепло та за їжу.
Годину і дві...
І коли їй терпець увірветься?
І як не зламаються крильця
Та лапки їй ніжні?
На волі – мороз, та не знає і знати не хоче.
Там – воля –
Цим сказано все. Волі муха бажає!
Вона в ній тріпоче – безкрая із кожного краю –
У світлі від сонця, або ліхтаря – серед ночі.
Прокинулась муха.
Ще, навіть, шпаки не вертали.
Зі стріхи дзюрчить, та узбіччя усі в кучугурах.
Я мух не люблю,
Та мені – наче серце розтало.
Прокинулась муха і б’ється у затишних мурах.
Прокинулась муха і б’ється, і плаче від болю.
Прокинулась муха і б’ється -
На волю,
На волю...


Рецензии