Як неукра нц Великого укра нця обирали
Та конкурс пройшов на каналі у нас.
Зібрали людей в кожній хаті і залі,
Як дітками нас ще збирав дід Панас.
І вибрати треба нам було Шевченка,
Не того що в “Челсі”, того що Кобзар.
Так було би правильно, несоромно, чесно.
Та вибори в нас майже завжди базар.
Три гривні за голос ціна не маленька,
За них лишній раз подзвонити б кумі.
Багато ще певно євреїв на неньці,
Якщо вони вибір зробили самі.
Так, князь був Великий, та не в Україні
І правнук Андрій його Київ палив,
Був Новгород, Суздаль в тій древній країні,
А до українців ще час плив і плив.
Амосов був теж не “годину халіфом”,
Хірургу за справи і честь і хвала,
Ще був Пирогов, Єлізаров, Шалімов..
Та все ж їх Росія усіх нам дала.
Степана Бандеру могли би обрати,
Якби не Шухевич, Мазепа, Богдан...
Усім їм належне потрібно віддати,
Без них не відбувся б ніколи Майдан.
Ще спогади свіжі, ще справа відкрита,
Він рухав країну, він створював “Рух”.
Його дисидента на трасі убито,
Та з нами назавжди нескорений дух.
Названіє кожному городу своє,
А ми їх змінили уже стільки раз...
Філософ скитався, закінчив “ізгоєм”,
Григорію Савович, вибачте нас.
І Лесі Великою стати можливо
За гордий псевдонім, за спадок коси,
За Мавку, за пісню прекрасну і дивну,
Що досі звучить серед трав і роси.
Футбол в Україні це більше ніж спорт,
Тож “Соняшник Рижий”, без нього нікуди.
Стоїть перед нами живий натюрморт
І там “лист сухий” опускається в кубок.
А з ним ми і досі “лупаєм скалу”,
Фарбуємо хитрого лиса Микиту
І долю в культурі його немалу
Несемо як книгу цікаву, відкриту.
А гетьман Хмельницький, відомий козак
Чому йому першим не стати?
Москві і Варшаві залишив він знак,
Щоб землі Дніпра обєднати.
Їх образи світлі, що над постаментом,
Відзнакою була їм велич душі,
А справи яскраві стоять монументом
Та були у нас ще на щастя вірші...
Садок вишневий біля хати
І ті хрущі що там гудуть,
Кого б в Великі вам не пхати,
Тараса вам не віддадуть
Свидетельство о публикации №109052905538
Рада, що це Вам болить.
Давненько не заходили, Сергію!
Леся Романчук 29.06.2009 22:14 Заявить о нарушении