Тиха вечер. - Тиха вечер, навън е студено...

Тиха вечер,
навън е студено...
Няма парно.
Часовникът спря.
Телефонът мълчи уморено.
Телевизора пак изгоря.
Няма лирика...
Зима и проза...
Но си шепна:
не ще се предам!
Пак ще цъфнат зюмбюли и рози.
Те - цветята -
за мен са балсам.
Аз терасата пак ще почистя.
Нека тя заприлича на рай...
Без любов!?
Аз любов ще измисля.
Само слънчице малко ми дай!

       25.02.1999 г.


Рецензии