След бурята. - Дърветата прекършени...

Дърветата прекършени отново
изправят наранената снага,
а слънцето през облака дъждовен
прехвърля мост - трицветната дъга.
Дъгата пак нивята коронясва,
въздъхват те с пшеничени гърди.
А в този миг стихията мирясва -
оглежда се във мокрите бразди.
И ако връхлетят върху човека
незнайни урагани от беди,
гласът му над планетата ще екне,
ще стане той по-силен от преди.


Рецензии