Мечта - Да имах малка къщичка...

Да имах малка къщичка край село
и край ограда - старичка ела,
от слама - мека пухкава постеля...
Наверно пак щастлива бих била.

Не би ме блазнил телевизор вечер.
Бих гледала небето през нощта.
И шалът от копривената прежда
би топлил мен та чак до сутринта.

Бих засадила в моята градина
домати, чушки, весел слънчоглед,
и храсти от къпини и малини,
и рози разни сортове - навред.

Развъдила бих пилета и гъски,
бих купила и агънце дори.
И кокошарник от елови дъски
бих майсторила с обич до зори.

Да имах малка къщичка край село...


Рецензии