Мудрость

          Мудрість             
    
Не ховай свої чорні  думки під  біленьку  сорочку,
Нехай змиє їх  вранішня  купіль у чистий четвер.
Може  випаде  змога  одержати  в Бога відстрочку,
За  рахунками потім платити, але не тепер.

Із прадавніх - давен  до тепер мудрі  вчили  мужі:
Викинь  ніж  з під поли,  із-за пазухи витягни камінь.
Розломи скибку хліба  навпіл. І , здавалось, чужі
Тобі  рідними стануть. І житимуть Авель і Каїн.

Це лягає  роками, як кільця на древі життя:
Який вчинок  посієш,  такую і жатимеш  долю.
І  тоді  доброта  заколосить  твій  шлях,  як  жита,
Що  хлюпочуть щороку  в безмежному   отчому полі.


Рецензии
Сожалею, что не всё поняла, но чувствую, что замечательно!:)))

Мировая Татьяна   25.10.2013 19:37     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.