Защо - Защо ти отиде...

Защо ти отиде в отвъдното?
Защо ме остави сама
на кръста навеки разпъната,
забравена у дома?
Огнището ни е угаснало...
Студено е в къщи сега.
И плашат ме стаите.
Празните.
И цялата тръпне стага.
Далеч ли си ти
или никъде?
Сънувам те често в нощта.
Край мен са останали нимфите,
с които ни срещна смъртта.


Рецензии