Към колегите - Отгръщам днеска...

Отгръщам днеска страницата нова
на новия живот без суета.
Едно едничко непознато слово
в миг промени живота ми сега.
Пенсионер! Не е ли малко тъжно?!
Пътеката скъсява се натам...
И мога ли да се самозалъгвам,
че края си нататък аз не знам?!
Защо пък краят? Може би начало?!
Началото на нов живот за мен,
началото на някаква безкрайност
от другия живот неподреден.
Където има нещо по-красиво,
където има много светлина,
излъчвана от облаците сини,
където има много свобода.
Сбогувам се със вас и ви желая
да сте щастливи като мен,
да стигнете през грижите до края,
да отпразнувате последния си ден.
Последния?!... Но Той да стане първи
за другия неопознат живот.
С прегръдка топла днес ще ви прегърна,
за да намерите и вие своя брод.
Да доживеете до моите години,
да стигнете до своите мечти.
Животът ви напразно да не мине,
животът ви до края да цъфти.


Рецензии