Вярвам - Вярвам, че пак...

Вярвам, че пак пролетта ще се върне,
вярвам, че пак ще разцъфнат цветя,
страничка нова денят ще разгърне,
още два реда ще впише света...

Ново откритие, нова победа,
новородено мъничко дете...
Нови рисунки със розова креда
върху асфалта на новия ден...

Страничка стихове в малко тефтерче
на непрочут, неизвестен поет...
В детски ръце електронна отверка
и от компютъра малък куплет...

Всичко това пролетта ще повтори
и ще повтаря безброй много дни...
Книгата-дневник не ще се затвори
дорде гласът на живота звъни...


Рецензии