Новогодишна равносметка - лист след лист...

Лист след лист прелиствам календаря...
Всяка страница - един отминал ден.
Всяка страница със мене разговаря
и затрогва нещичко от мен...
В този ден от февруари хладен
аз изплетох новия си шал.
В този ден получих за награда
пролетния разцъфтял воал.
А през този цъфнаха житата,
чучулига пееше в захлас.
Пожълтяха в този ден листата
на брезичките, които са до нас.
В този ден бях много уморена,
но извърших пак безброй дела.
В този буря имаше студена.
Тя прекърши старата ела.
В този ден снега над мен запраши
и проходи третия ни внук.
Всички дни до болка са тъй наши!
Всеки шепот - един нежен звук.
Лист след лист прелиствам календаря.
Всеки лист - един отминал ден.
Тъй годината изпращам Стара,
за да дойде Новата при мен.


Рецензии