Щафета - Понякога казват...

Понякога казват:
         животът е кратък -
едно мигновение от вечността.
И дните отлитат от нас
          безвъзвратно,
а някаде в края
           ни чака смъртта...
Но мен ме изпълва
            една светла мисъл:
че ние живеем един общ живот,
извиращ от дните
             незнайни
                неблизки,
заченат от вечното тук зарево.
Че този живот
             е безкраен,
                неспирен,
с безброй поколения,
             вплели и нас,
че всеки оставя невидима диря
в щафетата кратка на земния час.


Рецензии