Детелина - Намерих...

Намерих четирилистна детелина.
Там, на полянка сред безброй цветя,
се крият те под нежна пелерина,
изплетена от хиляди листа.

В народа казват:"Могат детелини
и щастие за нас да отредят..."
Де да повярвах, в моята градина
все детелини щях да засадя.


Рецензии