Слънцето и времето - Слънцето дойде...
по пътеката влажна.
До мен приседна
и с времето
спор поведе.
За лятото,
за житата,
узрели в полята,
за есента
неканена,
за пролетта
незабравена,
за гроздето
натежало,
за вината
отлежали,
за свадбите
по гроздобер
очаквани.
И тръгнаха заедно
в утрото.
Свидетельство о публикации №109051104905