Лятно утро - Слънцето открехва...

Слънцето открехва облачето сиво,
сънно се прозява лекият ветрец,
шепнат си листата нещо срамежливо,
паякът завързва сребърен конец.

Мравките пренасят сламките безспирно,
къпе се в росата сънена трева,
слънцето се вдига над полето ширно,
мака горд изправя алена глава.

Тичинките златни ласкаво приемат
първите пчелички, литнали към тях.
И се носи, като музика неземна,
над полето лятно весел детски смях.


Рецензии