Прегръдка - Вървя по пътя...

Вървя по пътя, ето виждам, плаче
една брезичка спънала се там,
а покрай нея бърз живота крачи,
защо ли е самотна тя, не знам!...

Поиска ми се аз да я запитам
защо е тъжна в този хубав ден,
каква ли мъка тя сега изпитва,
защо ме гледа с поглед уморен.

И стори ми се, тя прошепна тихо,
потръпвайки със леките листа:
"Студено е и близо няма никой
от моите сестрички, от рода"...

Но аз прегърнах нежната брезичка,
въздъхнах аз и пак въздъхна тя...
Отрони вмиг поредната сълзичка,
зашепна весело със своите листа...


Рецензии