Пролетно настроение - Когато слънцето...

Когато слънцето напролет се завръща
и пъпките набъбват сутринта,
пак нова радост нежно ме обгръща,
след зимата събужда се плътта...

Из гънките й топлина избликва,
приличам аз на тъничка бреза,
на нежната и крехка трепетлика,
на оживялата през зимата лоза.

Очите ми, от радост насълзени,
обгръщат с ласка клоните над мен.
И на лозата капките студени
отпивам аз във пролетния ден.


Рецензии