Дежурен лекар - Нощта се спуска...

Нощта се спуска, болните заспиват
и тишината плува над съня.
Сънят настъпва, мислите обвива,
остава само спомен от деня.

Но ти не спиш, защото има болен,
над който пак до сутринта ще бдиш.
И своите минути неспокойни
на него тази нощ ще посветиш.

А сутринта с клепачи уморени
отново ще надникнеш тук завчас,
очите ти ще бъдат възпалени,
но винаги усмихнати пред нас.

За твоето безсъние и грижи
ти щедро пак ще бъдеш награден
с доверие от болните, що движи
живота им към утрешния ден.

И пак нощта пристига уморена.
Сънят разпуска своите крила.
Сред болните, от теб успокоени,
остава дълго твойта топлина.


Рецензии