Отново заваля - Това, което трябва...

Това, което трябва да запомня,
завръща се при мене със дъжда:
Това е мойто детство, моят спомен
под мигаща и мъничка звезда;
това е мойта младост отлетяла
със първите несбъднати мечти
и първата ми пролет прецъфтяла,
която няма пак да разцъфти;
това са мойте стихове и песни,
среброто първо в моята коса;
това е мойта тиха, първа есен
и спомена за първата роса...
Дъждът за всичко шепнешком разказва.
И капките на пролетния дъжд
довършват своя танец на перваза...
И слънцето изгрява изведнаж!


Рецензии