Февруари - Отново февруари се намръщи...

Отново февруари се намръщи,
засипа в сняг смълчаните поля.
И побеляха сглъхналите къщи
и нашата градина побеля.

Защо се сърдиш, Сечко мил, на мене?
Защо пристигна с вихри призори?
Виж, подраниха стръкчета зелени
под шумата на сънните гори!...

Не чу ли звън на весело кокиче,
което се събуди сутринта,
което с ручея и с песни птичи
възкликна:" Хора, иде пролетта!"


Рецензии