Откровение

Срещи и разлъки, срещи и разлъки...
Всичко се преплете пак през тези дни.
Лесно се събуждам, но заспивам с мъка,
през нощта си спомням мойте младини.

Бях и аз красива, млада и безгрижна,
вярвах без остатък в разни чудеса.
В сънищата сини много често виждах,
как се къпят птици в бистрата роса.

Слънцето над мене светеше по-ярко,
с него се здрависвах силно с пълен глас.
И обгръщах с обич пак Земята стара
и небето чисто, плуващо над нас.

А сега се чувствам малко уморена.
Имам много грижи и безброй мечти.
Грижите са ясни и са споделени,
сред мечтите само има празноти.

Старостта отваря моите прозорци
и през тях наднича в новите ми дни.
И започва сутрин тъжните уроци...
Как ли ще посрещна свойте старини?...


Рецензии