Майско утро

Ще тръгна, май,
по твоите пътеки.
Ще се превърна
        в слънчеви лъчи,
в дъждовни капки
        и в тревичка мека,
в пелин,
        дори той малко да горчи.
Ще се превърна
        във усмивка детска,
в брезичка
        със разлистена коса.
Като луна сребриста ще засветя,
за да се слея с първата роса.
А после, май,
        във мак ще се превърна,
в червено знаме,
        пламнало във мен.
В сърцето си
        земята ще загърна,
ще стана слънчев ведър майски ден.
    


Рецензии