Сливане

Нови блокове - тук, сред полето.
Стана тясно на стария град.
А от близкото село овцете
все тук идват трева да пасат.

Кранът вдига панелите горе.
Над полето стрелата лети.
Там, където бе пусто доскоро,
с нови багри земята цъфти.

А овцете пасат под стрелата.
Тук се слива селото с града.
И планинският ручей в реката
влива своята бистра вода.


Рецензии