Честит рожден ден Българийо!

Разреши ми да ти честитя
скромно, от сърце и по човешки,
стръкчета от пролетни цветя
да ти поднеса с любов гореща.
Да ти кажа, че щастлива съм,
че със теб отдавно се познавам,
на езика ти дори насън
нови песни често съчинявам,
че приличаш ти на моя край
с планините, гледащи в небето,
че горите ти са земен рай
и че общо е у нас морето,
че обичам твоите нивя
и хората също ми допадат,
че със тебе аз напред вървя
и усещам, че съм още млада.


Рецензии