Очакване - Теб чакам аз...

Теб чакам аз да дойдеш ти при мен,
да се завърнеш с пролетната песен.
А, може би, очакваният ден
при мен ще дойде с новата ми есен...
Ще дойде с позлатените листа
и със липите вече прецъфтели,
ще дойде със зората след нощта,
след мислите към мене отлетели...
Ще чакам под липата сутринта
завръщането ти във мойта есен...
За тебе ще запазя любовта
и пролетната недопята песен.

        06.07.1974 г.


Рецензии