Морски поздрав - Морето беше тъмно...

Морето беше тъмно, неспокойно.
Вълните стенеха и плачеха в нощта.
А после изведнаж дъждът пороен
успокои морето, скри скръбта.

Събудена от морските сирени,
преплували морето, аз успях
да ти изпратя три вълни зелени
с три топли думи, потопени в тях.

Три топли думи. Стари и привични.
Повтаряни от много векове.
Три думички за теб: аз те обичам!
И всяка дума с трепет те зове...

            10.07.1976 г.


Рецензии