Горски ягоди - Намерих капчици червени...

Намерих капчици червени
в сребриста утринна роса
в една горичка породени
сред слънце, храсти, дървеса...

Погалих нежните главици
и кадифените листа
на шапчиците им - звездици,
засланящи ги от дъжда...

Усетих сладост непривична
във зажаднялата уста
от този плод ароматичен
със дивната му красота.

        02.07.1974 г.


Рецензии