Не искам да има войни...

Не искам да има войни и пожари,
да гинат бащи и деца,
горите, житата на прах да изгарят,
да има тревожни лица;
вдовици и майки във черни одежди
утеха да търсят в плача,
децата невръстни с напразна надежда
да чакат изчезнал баща...

Не искам война на земята да има,
сирената пак да пищи...
Аз искам децата не само по снимки
да знаят за свойте бащи.

       22.06.1974 г.


Рецензии