Гърми отново... - лястовичка

Гърми отново,
задухът тежи,
зад хълма вече силно превалява...
Ти, лястовичке мъничка, кажи,
отново буря ли се приближава?...
Ти бързаш да закрилиш от беда
две пиленца писукащи страхливо,
да скриеш рожбите си от дъжда
със птичите си грижи мълчаливи...
Но бурята отмина.
Спря дъждът.
И слънцето отново се усмихва.
И лястовиците над мен кръжат.
И песен нова над полето литва...

        22.06.1974 г. 


Рецензии