Два клона... - вечно цъфтене

Два клона разтяха в съгласие дружно...
С листата широки във летните дни
единият пазеше цветето нежно
на другото клонче тъй, както преди.

Два други разтяха съвсем неуютно.
Те странно преплитаха свойте листа.
А в тяхната сянка - студена и люта -
на клоните нямаше нивга цветя.

Комарите свиреха песни познати,
прелитаха те след студения дъжд.
И няколко клона, покрити със злато,
изслушваха песните още веднаж...

Но ето изсякоха сухите клони,
и те под дървото събрани лежат...
Но въпреки всички природни закони
на клончето малко цветята цъфтят...

          11.01.1975 г.


Рецензии