Протегнете за сбогом ръцете...

Протегнете за сбогом ръцете.
Оставете на мен топлина.
Тя ще сгрее отново сърцето,
ще запази в нощта светлина.

Подарете за спомен на мене
два-три мака, родени в нощта,
от росата в зора напоени
и събудени във сутринта.

Зажадняла ще пия  росата,
ще погаля цветята в захлас...
Ще си спомня отново зората,
в пролетта, подарена на нас.

          27.07.1974 г.


Рецензии