Могили

Сивий туман ковром розстелився,
В склепі старому келих розбився.
Могили прадавні камінням сіріють,
В траві між могилами квіти біліють

У тінях могильних зло причаїлось,
За плитами, квітами там затаїлось.
Зло не боїться, зло убиває
Зло так старанно душі збирає.

Мерці не сміються, мерці там ридають -
На світі в них тому шкіру здирають.
Земля ніби стогне, здається, що плаче
Та лиш над могилами демони скачуть.

А камінь холодний, такий він байдужий.
Живий хто тут ходить, той занедужа.
Потім вмирає він з болем повільно
У демона в рабстві стає підневільним.

Могили так плачуть, могили так тужать.
Мерці під могилами демонам служать.
Та їх всі забули, ніхто не згадає
Та їх лиш земля усіх пам'ятає.

(29.04.2009)


Рецензии