Гадаю

(Мрiї духа)

Сижу i гадаю -
чому я не сокiл,
чому не лiтаю?
I втратив я спокiй...

Летiв би до тебе...
Заглянув в тi очi,
забув би про все я
з першої ночi...

Осiв би надовго.
Мене б ти любила,-
З тобою ж був сокiл!?
I стiл би накрила.

Кохав би нестямно,
i скiльки б мав сили.
Вставав би я рано,
щоб бачити милу.

Чогось я не можу
до тебе летiти.
Гнiздечко другому,
хто поруч є, вити...

Сижу i гадаю, -
пiднятись до неба,
я крил ще не маю;
чекаю даремно...

I як тут летiти?
Мовчиш вже довгенько,
не досить же хтiти
моєму серденьку?

Мабуть так i треба
i я, ще зарано,
подумав про небо?
Лягаю затемно...

З тобою лягаю.
Хто нам допоможе?
Цього я не знаю...
Тобi - на все добре.


Рецензии