Я не прошу твого кохання

Я не прошу твого кохання,
Я лиш цілую твої руки
І в час хвилинного мовчання
Я так боюсь годин розлуки

Я пропадаю. Все даремно,
Твої слова лиш мене гріють.
Ти посміхнись. Мені приємно
Коли дві щічки червоніють.

Я так люблю твої долоні
І сміх любить не перестану,
Хоча в твоєму я полоні,
Та вириватися не стану

Я буду жити. Без надії,
Без віри в щастя і без змісту
І кожен день, коли стемніє
Один гулятиму по місту

І щось шукатиму. Не знаю
Знайду чи ні, та все ж з юрбою
В пивнім тумані поблукаю,
Як завжди вкриюся ганьбою

Як завжди прийду я додому
Смертельно п’яний і в дурмані
Між стін Гоморри і Содому
Вірші писатиму коханій

Та зараз я в тобі літаю
Не довго зовсім, до світання
І все шепчу: тебе кохаю
Хоч не прошу твого кохання


Рецензии