Христос воскрес!

(Дiалог душi i духа)

Від землі аж до небес
Великий день: Христос воскрес!
З дзвіниць гаївкам навздогін
Три дзвони б'ють, за дзвоном дзвін,
Голосять чудо із чудес:
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!!!

Христос воскрес, сказала ти,
I буде з нами назавжди.
В це треба вiрити нам всiм,
Коли душа чиясь в журбi,
Коли на серцi невiльтя,-
I ти - один, чи я - одна...

ВОIСТИНУ ВОСКРЕС! Кричу...
Про те, що я - Христос, мовчу.
Бо люди знають з давнiх пiр,
Що був один в Марiї син,
А потiм ще й помiчники,-
Святими люди знають їх.

Словами цих помiчникiв
Христос не довго був як син,
I батьком став, зачав дитя,-
В цю тайну вiрю тiльки я,
I ДУХ СВЯТИЙ про це теж знав,
I немовля до себе взяв.

I ось тепер - ХРИСТОС ВОСКРЕС!
ДУХ вiдпустив й мене з НЕБЕС,
I дзони б’ють во всiх мiстах,
Бо народилося дитя,
Йому тепер прославить час,-
А разом з ним i кожен з нас.


Рецензии