Я искал одиночества разрезая головку мака

....



За роскошным притоном грязной как свет арагвы
тень стола одинокая в пепле забытых магов
В желтом праве на ветер где бритва в память о ягве
Убегает из лака ножен в которых мошки

Отложили яйца и прилипли бабы и пальцы -
Разомкнули вечерю а там ни стекла ни - ни чарки
Ахилея с водой пережеванные как скитальцы
И оранжевых душ губастая мокрая калька

Убежать от идеи как окопник бежит из полона
Перепрыгнуть рыб безродных пасущихся в грязной тине
А дорога к востоку - вперед - словно икона
Но ее размывают вчерашние ливни на теплой глине

А где глубже - бессмертие как пепел смывает с пальцев
Кундалин крематорий коронка четвертая в зубы
Распадается время в надежде что можно распасться
Осыпается ливень как алыча на срубе

И нет среди нас ни привкуса и ни страха
Небо желтое тут на канате вместе со мною
Я искал одиночества разрезая головку мака
А нашел только солнце зеленое как личина






за розкішним притоном брудної як світ арагви

тінь стола одинока чи попіл загублених магів

жовте право на вітер де бритва на спомин ягве

утікає із лаку як з ножен в яких комахи


відкладаючи яйця прилипли жінки і пальці

розімкнути вечерю а далі не шкло не шкалка

деревій і вода пережовані як скитальці

і душа помаранчі губата і мокра калька



утікати з ідеї як шанці біжать з полону

перестрибують риб що безрідні і чорнобриві

і дорогу на схід перед себе немов ікону

учорашні дощі розгортають на теплій глині



а де глибше безсмертя як попіл струмує з пальця

кундалін крематорій четверта коронка в зубі

розпадається час від надії що час розпався

осипається злива немов алича на зрубі



і немає меж нас ані присмаку ні причини

жовте небо проходить крізь линву немов крізь мене

я шукав самоту розрізаючи цю мачину

а знайшов лише сонце як пляма нудне й зеленее

5


Рецензии