про фото

дизайнерські фантазії щодо дощу
летять собі тихо з неба в калюжі
на фотоплівку кадри вміщу
крапельок дощових і фото твоє, друже

чорно-біле.. воно є більш чуттєвим
воно більше змісту несе в гримасах
тому і квадрат чорним зробив Малєвич
а не тому, що така була божа ласка

вдивіться в образ святої Мадонни
вона зажурена і водночас щаслива
там намазюкано на неї фарби з тону
проте не викликає в мене емоцій зливу

а була б жіночка чорнобрива-білолиця
то я б шукала у ній зажуру
а так - ні на що й подивитися
здавалось би свята.. а якась похмура

мабуть неправильна іконна критика
люди собі там щось таке малювали
а потім двились-плакали-вірили
а я взяла і враз усе зіпсувала

вони руками своїми й уявою
створили образ, святий чи прощенний
а я в фотографії ще трохи плаваю
ще й критикую. от навіжена.


Рецензии