Лист Тарасу Шевченко

Здорово, друже!
Як ти там, питаю?
Вже стільки років, як тебе з нами немає.
То й що? Як там згори?
Мабудь все видно,чути?
Хай буде затишно Душі твоєй...
................................У Господа...
Та не сумуй там, друже.

А бачив, як тебе тут шанували?
У Києві до твого пам'ятника...
..................під'їхали
............................. пани...
На мерседесах...
................це такі карети...
...............................панські...
Виходять…
……............двері їм холуї відкривають…
………...........І парасольки  розкривають…
Щоб твої сльози, дощ твій не завадив
Їм правити…
…………....такі вони…
…………………….........пани…
Підступні…
……..........бо вважають, що коли
Квіти принесли…ти їх…
…………………….. простиш.
Та марно так гадають…
………………....ти — не простиш,
Та і народ їм ціну знає…

Та все ж, не все в нас так вже і погано…
Веcна іде…
…………вже молодь підростає,
……………......І ранком солов’ї співають,
Держава є -
…………. кохана Україна,
Сади, ліса, поля і ріки — все єдине,
……………………….як ти бажав…
Народ український-
…………… такий же…
……………………....працьовитий…
І патріоти є…
…………….вшануємо поета…
…………………………. України.

10.03.2009р.

Друзі, читайте на моєму сайті, та дивіться відео виконання, та історію написання цього листа.
http://andreyzatsepin.in.ua/list-do-shevchenko/

10.03.2009р.

Справка.
Выдающийся украинский поэт Тарас Шевченко родился 9 марта 1814 года в селе Моринцы Киевской губернии (теперь в Черкасской области). Литературное наследие Т.Шевченко считается основой украинской литературы и, во многом, современного украинского языка. Тарас Шевченко также писал по-русски, и оставил много выдающихся произведений живописи, многие из которых сохранились.


Рецензии
Щиро дякую Вам за любов до України!
Гадаю, що і Душа Т.Г.Шевченка теж Вам вдячна!

З Повагою,
Миколай.

Воин Светлый   23.01.2012 13:12     Заявить о нарушении
Дякую!
Насмілився написати, бо дуже образило це лицемірство, що їздить до пам'ятника Шевченка на мерседесах.
Та хай їздять...Він не простить, та і народ їм ціну знає!!
Андрій

Андрей Зацепин   26.01.2012 14:05   Заявить о нарушении
На это произведение написано 6 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.